Wat is Shiatsu?

In het Japans betekent shiatsu “vingerdruk”. Het is een fijngevoelige massagetechniek met als doel de eigen energie van het lichaam te ondersteunen. Het oosters kader hiervoor is het meridiaansysteem. Dat is het geheel van energiebanen die lichamelijke en geestelijke functies in het lichaam verbinden.

Shiatsu kan voor u werken:

·         herstellend omdat het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd;

·         rustgevend waardoor u meer ontspannen bent; 

·         verzachtend door het verlichten van pijn, verbeteren van de bewegingsvrijheid van spieren en gewrichten, verbetering van het functioneren van de organen;

·         preventief door het lichaam en geest in balans te brengen en te houden, waardoor klachten worden voorkomen;

·         waardevol omdat u op een speciale wijze aan uw persoonlijk groei werkt.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Bij het eerste bezoek nemen wij ruim de tijd voor een intakegesprek. Kennismaking, inventarisatie van klachten en levenssituatie, lichamelijk onderzoek en het uitzoeken van uw wensen komen aan bod. 

De behandeling vindt plaats op de grond op een zachte matras (futon) of op de massagebank. Een reguliere behandeling duurt 1 tot 1,5 uur. Vaak wordt deze als een diepe ontspanning ervaren. De effecten openbaren zich meestal in de dagen en weken daarna.

De frequentie kan variëren van wekelijks tot maandelijks en is afhankelijk van noodzaak en behoefte. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het verloop en de ernst van het ziekteproces.

Ik ben gediplomeerd Medisch Namikoshi Shiatsu Therapeut.

                                    

Wellbeing4youfirst

  0(31)6-51 51 59 55

 KvK 53766091

Praktijkadres: Weidemolen 3 | 3352 TE | Papendrecht

Copyright © 2016. All Rights Reserved.